Fabrieken

Dit aardewerk wordt Bunzlau aardewerk genoemd. Het wordt vervaardigd in Boleslawiec in Polen. Ooit was dit Duits grond gebied, toen heette de stad Bunzlau. Door dit gebied loopt een mooie klei-ader waar in de hele streek gebruik van wordt gemaakt.

 

In en rondom Boleslawiec liggen diverse grote en soms piepkleine fabrieken waar dit aardewerk wordt gemaakt. Wij kopen onze producten vooral bij drie grotere fabrieken. 

1. Artystyczna: Het stempel-en verfwerk is vaak zeer verfijnd. Dit aardewerk is het meest bekend in Nederland en wordt ook geïmporteerd door een grote importeur. Wij kopen het aardewerk zelf in bij de fabriekswinkel. 

2. Manufaktura: Deze fabriek heeft naast de traditionele patronen ook wat modernere ontwerpen. Bij ons is deze fabriek veruit favoriet omdat zij veel keuze hebben in sec blauw-wit wat erg mooi met elkaar combineert. De kwaliteit is gelijk aan Artystyczna. 

3. Andy: Deze fabriek heeft heel veel erg kleurige patronen. DE VOORKEUR VAN IK BLAUW VAN JOU IS MEER GERICHT OP BLAUW-WIT MAAR DE KWALITEIT VANDEZE FABRIEK IS DUSDANIG GOED DAT WE ER TOCH GRAAG KOPENEN EN DAN OP ZOEK GAAN NAAR DE PATRONEN DIE PASSEN BIJ ONS ASSORTIMENT.

 

 

Verder komen en kopen we ook graag bij Zaklady (4e grote fabriek; vooral traditionele patronen) en Milenna (kleine fabriek; erg verfijnd en zeer goede kwaliteit). Daarnaast kopen we enkele stuks bij andere kleine fabriekjes

 

Artystyczna

Manufaktura

Andy